Informatie en Voorwaarden inschrijving/deelname

* Estafette: Een team bestaat uit minimaal 2 en max 6 deelnemers. Je kunt ervoor kiezen dat je met alle teamleden de hele Wintertriathlon doet. Dus ben je met 3 personen en wil je met z’n drieën alle onderdelen doen, dan kan dit (let wel: als teams blijf je bij elkaar). Ook wanneer bijvoorbeeld 1 persoon niet wil ATB’en, maar wel weer wil meelopen met de Fun Trail, is dat geen enkel probleem. Alle combinaties zijn mogelijk. Bij inschrijving vooraf aan de wedstrijd melden wie aan welk onderdeel mee doet. Tijdens de wedstrijd is het niet meer mogelijk om te switchen. 

Daglicenties

Deelnemers die geen atleten- of aspirantenlicentie van de NTB hebben, moeten een daglicentie aanschaffen. KNSB-licentiehouders moeten altijd een daglicentie aanschaffen. KNWU-wedstrijdlicentiehouders of KNAU-licentiehouders hebben geen daglicentie nodig. KNWU-basisleden hebben wel een daglicentie nodig. Voor duo’s en/of trio’s geldt: als één van de atleten een bovengenoemde licentie heeft, hoeft geen daglicentie te worden aangeschaft.

Inchecken

Vanaf 07.30 uur kun je inchecken bij het inschrijfbureau in de hal van Flevonice. Hier ontvang je op vertoon van je legitimatiebewijs of licentie je startnummer, nummersticker voor de fiets en transponder. Het aanmelden en inchecken dient uiterlijk 60 minuten voor de start plaats te vinden. Vanaf 07.30 uur is de wisselzone geopend.

Startnummers

De startnummers dienen als volgt zichtbaar te worden gedragen:

– bij het schaatsen aan de buitenkant van het rechterbovenbeen

– bij het lopen op de borst

– bij het fietsen op de rug

Limieten

De limiettijden voor de vier onderdelen gelden vanaf het startschot.  

Bij overschrijding van de limiet wordt de betrokken deelnemer uit de race gehaald.

Series StarttijdSchaatsATBTrailRun
1Lang8.30 uur09.4510.45 11.45
2Midden09.30 uur10.1511.0011.45
3Sprint10.00 uur10.3011.0011.30
4Mini10.05 uur10.3011.0011.15

Transponders

De registratie van de loop- en fietstijden, het aantal schaatsronden en de rondetijden wordt verzorgd door elektronische tijdwaarneming. Deze transponder dient zichtbaar om de linker- of rechterenkel te worden bevestigd.

Na afloop van de wedstrijd dien je de transponder bij het ophalen van de fiets in te leveren bij de wisselzone. Als je de transponder na afloop van de wedstrijd niet hebt ingeleverd, heb je nog tot 15 februari 2020 de gelegenheid deze te verzenden naar de organisatie. Als de transponder na deze datum niet in ons bezit is, gaan wij ervan uit dat je de chip wilt houden. In dat geval zal een bedrag van € 75,- in rekening worden gebracht.

Omkleden

Deelnemers kunnen gebruik maken van de douches en toiletgelegenheid bij Flevonice. Laat geen kostbaarheden achter in de kleedkamers. De organisatie is niet aansprakelijk voor het zoekraken en/of beschadigen van persoonlijke eigendommen!

Wissels (teams/ estafette)

De wissels bij de teams vinden plaats in het wisselvak in de wisselzone door overdracht van de transponder. 

Ronden tellen

Je bent zelf verantwoordelijk door het aantal ronden bij te houden.

Schaatsen (let op: HELM VERPLICHT)

De schaatsen moeten aan de achtereinden zijn afgerond. Dit wordt bij de start gecontroleerd. Het is niet toegestaan om met geheel of gedeeltelijk ontblote handen, armen of benen te schaatsen. Het dragen van een helm is verplicht. De helm moet een goedgekeurde schaats- of fietshelm zijn.

ATB

Het fietsonderdeel begint na de wisselzone. In de wisselzone mag absoluut niet gefietst worden. Deelnemers moeten dus met de fiets aan de hand naar de uitgang van de wisselzone lopen. Het dragen van een goedgekeurde fietshelm is verplicht. De helm moet worden opgezet voor de fiets uit het rek wordt genomen en mag pas losgemaakt en afgezet worden als de fiets is weggezet.

De routes zijn duidelijk gemarkeerd met pijlen en linten, afsnijden verboden en daar wordt op gecontroleerd. 

Stayeren

Bij het ATB-onderdeel mag worden gestayerd. Niet sportief gedrag wordt men op aangesproken.

Vrijwaring

Deelname geschiedt volledig op eigen risico. De organisatie van Flevonice Wintertriathlon en de hierin ondersteunende organisaties/verenigingen zijn op geen enkele wijze aansprakelijk voor enigerlei schade, voortvloeiend uit deelname aan de wedstrijd.

Wedstrijdreglement

De wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Triatlon Bond. Iedere atleet wordt geacht te weten dat hij/zij meedoet op eigen risico en dat hij/zij bij ongeval of anderszins de organisatie vrijwaart van elke vorm van aansprakelijkheid.

De organisatie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het zoekraken en/of beschadigen van persoonlijke eigendommen.

Als de omstandigheden daartoe aanleiding geven (weersgesteldheid, onvoorziene parcourssituatie, etc.) behoudt de organisatie zich het recht voor om de wedstrijd te wijzigen of in te korten.

In alle niet voorziene gevallen beslist de wedstrijdleiding.

Wijzigingen

De wedstrijdleiding heeft het recht in geval van buitengewone omstandigheden de wedstrijd te stoppen of het parcours op enigerlei wijze te veranderen indien dit noodzakelijk wordt geacht.

In gevallen waarin het wedstrijdreglement van de NTB niet voorziet beslist de wedstrijdleiding. De eventuele beslissingen hieruit voortvloeiend zijn bindend.

Verzorging

De verzorgingsposten zullen bij het fietsen en het lopen aanwezig zijn. 

EHBO

Eventuele verwondingen en/of ongevallen moeten direct worden gemeld bij de EHBO-post. Verzorging en/of begeleiding van derden is niet toegestaan.