MOUNTAINBIKEN, EEN AVONTUUR DOOR HET BOS EN OVER DE WEG

De Drentse bossen zijn het perfecte mountainbike parcours voor een heerlijke tocht op de mountainbike! Bij MV Moves in Tynaarlo kun je mountainbikes huren en kun je mountainbike clinics volgen om de technieken van het rijden om onder de knie te krijgen.

Wat is het verschil tussen een ATB en MTB?

Een mountainbike (MTB) is een fiets die ervoor gemaakt is om op onverharde wegen, ruig, heuvelachtig en moeilijk berijdbaar terrein te rijden. Een ATB staat voor All Terrain Bike. Het zijn soortgelijke fietsen met kleine verschillen. Het verschil zit voornamelijk in de afwerking. Een ATB is eigenlijk een mountainbike voor op de weg, om ook mee naar het werk te fietsen of te crossen in het bos, terwijl een mountainbike voornamelijk wordt gebruikt voor fietsen door de bossen of op een parcours.

Techniek van mountainbiken

Als je gaat mountainbiken fiets je op moeilijk begaanbaar terrein. Dit vereist andere technieken dan de technieken die gebruikt bij ‘gewoon fietsen’. Voor mountainbiken heb je kracht nodig, goede balans en moet je snel kunnen anticiperen.

De trainers van MV Moves helpen je graag om de basistechnieken van het mountainbiken onder de knie te krijgen. Je leert onder andere hoe je moet schakelen, sturen en bochten en heuvels neemt. Zo kun je al snel een mooi tochtje door de Drentse bossen kunt maken.

Mountainbikeparcours voor gevorderden

Ben je al wat meer ervaren in het mountainbiken en heb je de rijtechnieken al onder de knie? Ook dan kun je bij ons terecht! In de bosrijke omgeving van Tynaarlo zetten we een uitdagend parcours uit waarop jij je helemaal kunt uitleven, onder begeleiding van onze deskundige trainers.

Mountainbiken als bedrijfsuitje

Wil jij graag eens een ander bedrijfsuitje organiseren? Kom dan naar sportboerderij MV Moves. Wij organiseren sportieve en unieke bedrijfsuitjes. Tijdens een mountainbike clinic leren jij en je collega’s de basistechnieken van het mountainbiken en kunnen jullie je uitleven op het parcours dat we voor jullie uitzetten. Dit bedrijfsuitje is leuk voor bedrijven in de omgeving van Tynaarlo, maar ook perfect voor bedrijven uit andere hoeken van het land. Het is een unieke en bijzondere manier om de bossen van Drenthe te leren kennen of op een andere manier te leren kennen. Ondertussen leer je je collega’s (nog) beter kennen.

Omdat mountainbiken fysiek uitdagend is, leer je je collega’s op een andere manier kennen. Je leert over hun uithoudingsvermogen, fysieke kracht en balans. Dit maakt een mountainbike clinic ook een perfecte manier van teambuilding.

Mountainbike of ATB huren

Wij maken gebruik van kwalitatief hoogwaardige Specialized mountainbikes. Een helm is verplicht en wordt altijd door ons meegeleverd.

Heb je geen eigen mountainbike of ATB? Dan kun je deze bij ons huren. We hebben verschillende vervoersmiddelen voor de verhuur, waaronder mountainbikes.

Bekijk verhuurmogelijkheden

Wat is je doel? Mooi! Dan gaan we daar samen aan werken! Ik help je jouw doelen te bereiken en dit verantwoord te doen.

– Martin Veenhuizen –

Waarom MOUNTAINBIKEN bij MV Moves?

Mountainbiken door de Drentse bossen

Onder begeleiding van onze ervaren trainers kan iedereen ‘crossen door de bossen’. Dus wil je graag oefenen met de basistechnieken van het mountainbiken? Of ben je al ervaren en vind je het leuk om een nieuw parcours te proberen? Meld je dan aan en beleef het bij MV Moves!

Gezellig en gemotiveerd team

Een breed team van trainers staat voor je klaar. Iedere trainer heeft zijn eigen sterke punten om bij te dragen aan jouw sportplezier! Want dat vinden wij belangrijk. Hiervoor werken we als een geoliede machine nauw samen binnen ons gezellige team.

Jouw doel, onze uitdaging

Kies je voor de mountainbike om fysiek en mentaal sterker te worden, af te vallen of omdat je buitensporten zo leuk vindt? MV Moves maakt het mogelijk! Onze uitdaging is om samen met jou je doelen te realiseren.

Onze reputatie is het bewijs!

– MV-Moves Sport boerderij Tynaarlo –

Ons Team

Martin Veenhuizen

Eigenaar / Totaaltrainer

Trainer Moves
Koen van den Brink

Trainer

Irma Veenhuizen

Administratieve ondersteuning

Richard Gibcus

Trainer